Nyheter


2021-01-18

Jaha, dags att sluta att skriva 2020 överallt. Nu är det 2021 och en hel hög med tennisspelare sitter isolerade inför Australian Open. Möjligheterna att träna är begränsade men man verkar vara kreativa. Träna mot en omkullvält säng, slå bollar mot fönstret osv. 


Vår tro är att nivån på spelet i år blir sämre än tidigare. Dålig tränade spelare som nu ska spela med den Covid-säkra bollen. Efter varje duell måste skyddsöverdraget på bollen dras av och bytas mot ett nytt. 


Bollkallarna/Bollstinorna får ett grandiost jobb under turneringen. Men det löser sig säkert. 


Enligt någon president skulle ju Covid ha försvunnit redan i april, då värmen kom. Och det gjorde den säkert, men den överlevde och återkom till hösten.


Det enda som nu försvinner är presidenten i fråga, emedan Covid finns kvar ett ett tag till.


2020-11-23

Vi inser att vintern är här, fast det är väl bara de norra delarna av Sverige som fått snö. Utebanorna är sedan länge stängda. Tennistränare som inte lyckats få kontrakt inför hösten syns ströva omkring planlöst i tennishallarna i jakt på enstaka privata träningspass.


Pandemin ställer till det, vissa har plasthandskar på sig för att inte få smittan från tennisbollarna. Vi har inte sett någon spela med visir ännu. 


Några hallar har bytt ut sina kaffemaskiner och därmed höjt priset på en kopp kaffe rejält. En hall har skaffat en kaffemaskin istället för att servera vanligt bryggkaffe. Här höjde man också priset rejält. Priset för en kopp kaffe är nästan dubblerad, och då ingår ingen påtår som det gjorde när man gjorde gott hembryggt kaffe.


Vinsten i hallarna ska väl ligga på träningen och banhyra och inte på kaffe.


Så om vi spelare bojkottar dyrt och ibland dåigt automatkaffe så kanske priserna går ned, och i bästa fall så återgår man till till gott bryggkaffe.


2020-06-11

Strålande solsken, värme och ingen fungerande luftkonditionering i bilen. Spel inomhus, ut till bilen, 34 grader. Full fart på AC:n. Vad får man? Mer värme. Inte riktigt vad som behövdes.


Varför spela inomhus när det är utomhussäsong? Inga lediga banor utomhus, och jag tvärvägrar att betala 300 kr i banhyra för en halvrenoverad bana. 


2020-05-19

Vi har noterat att ett flertal tennisbanor har renoverats under våren. En del har gjort jobbet ordentligt emedan andra gjort jobbet halvbra.


Vissa har höjt priserna rejält efter renoveringen emedan andra har samma priser eftersom man varit tillräckligt intelligenta att fondera medel för löpande och framtida underhåll.


Detta innebär att vissa klubbar tagit ut för höga priser under åren utan att genomföra erforderliga renoveringar. När man sedan renoverar låter man kunderna betala för renoveringen genom att höja priserna rejält. I vissa fall undrar vi om man vill ha några kunder, eller i alla fall nöjda kunder.


Vi rekommenderar spel på banor som inte har kommersiella intressen, här verkar man slarva med att lägga undan medel för underhåll.


Gynna banor som bedrivs av föreningar som löpande säkerställer att det finns medel för att löpande underhålla banorna och att genomföra renoveringar utan skandalösa höjningar av banhyran. 2020-05-09

Säg något gott som varar länge! I fredags åkte vi förbi Sundbybergs tenniscenter. Här har ett privat fastighetsbolag köpt parkeringsplatsen och har under veckan satt upp en parkeringsautomat. Så nu gäller inte fri parkering vid Solna Tenniscenter längre.


Så ska man jämföra priser får man lägga till parkeringskostnaden på timpriset i Solna precis som i Sundbyberg.


Prismässigt gäller dock forfarande att man spelar tennis i Solna och badminton i Sundbyberg.


Sundbyberg förlorar en av sina verksamheter (förmiddagar) under hösten. Denna verksamhet flyttar till Solna. Så det blir färre lediga tider i Solna och fler lediga tider i Sundbyberg.


Nu får vi hoppas att Sundbyberg efter denna intäktsförlust sänker sina priser till Solnas nivå (230 mot 140 kr/tim + parkeringsavgift).


2020-04-22

Detta med fallskärmstennis, d v s badminton kanske är lite underskattat. Idag testade vi på denna avart av tennis och fann den faktiskt riktigt trevlig.


Korta avstånd mellan spelarna medger att man kan komma med elaka kommentarer till motståndaren utan att behöva skrika över en hel hall. 


Nackdelen var att man var tvingad att böja sig ned att ta upp bollen. Eller boll ska det kanske inte kallas, mer av en kycklingliknande sak som som man spelar med. Konstigt nog kostar dessa fjäderfän mer än tennisbollar.


Jag slog till på ett rack, ett Babolat. Det tog emot litet eftersom jag alltid kör Wilson. Men detta rack var i grafit, något som tydligen krävs för att man ska kunna stränga om racket utan skador på själva träffytan.


Märkligt nog rekommenderades ett rack som skulle vara helt i grafit, men som hade aluminiumram, i alla fall enligt det som stod på racket. Så här hade "experten" i hallen (shoppen) fel i sin rekommendation. 


Badmintonrack kostar konstigt nog lika mycket som tennisrack. Om man nu inte köper något billigt i stål och aluminium. 


Banhyran är densamma som hyran för en tennisbana.


Är man medlem i Sundbybergs tennisklubb hyr man en tennisbana för 160 kr i timmen på förmiddagen, är man inte medlem kostar det 230 kr i timmen. Då åker man hellre till Solna ca 5 minuter närmare city och spelar för 140 kr i timmen på förmiddagen. Där behöver man inte ens vara medlem för att få detta låga pris.


Fiket i Sundbyberg vinner dock på samtliga bedömningspunkter. Idag tog jag en kaffe som kostade 20 kr och fick då även en kanelbulle från gårdagen helt gratis. Personalen här är minst lika bra som den i Solna.


Fika? Åk då till Sundbyberg.


Tennis? Åk då till Solna.


Badminton? Åk då till Sundbyberg.


I Sunbyberg kan man även spela Squash (hur tusan stavas det?), pingis, badminton och Pickleball (tydligen poppis i USA, läs mer på www.pickleballsweden.org.


Solna har en fördel mot Sundbyberg. I Solna parkerar du gratis medan du får betala i Sundbyberg. Så räknar man på banhyran får man räkna in kostnaden för parkeringen också. Fika före och eftersnack ger en extra kostnad om ca 25 kr per speltimme.


Tennis ute? Med tanke på prishöjningen (det blev dyrt) och nya inriktningen på på Runstensplan så rekommenderas Ängby tennis och Sundbyberg.


Nya banor i Ängby, men nya personer som bedriver tennisverksamheten. Men dessa personer är säkert bra. Här brukar man kunna köpa glass och fika till rimliga priser.


Vi är lite vinklade mot tennis i västra sidan av Stockholm, men det är bara för att vi bor på den sidan och vägrar betala vägtullar. 


 

2020-04-14

Man kan hålla sig för skratt när man tittar på de sommarläger som vissa erbjuder. Någon erbjuder heldagar för ca 2 400 kr inklusive mellanmål. En annan ca 3 timmar tennis om dagen för nästan 3 000 kr inklusive lunch.


Tittar man på hur många banor som ett läger har tillgängliga inser man snabbt att ca 20 barn på två banor sannolikt inte får så mycket till tennisträning. Då inser man snabbt att det mer handlar om barnpassning än om tennisträning.


Vid val av tennisläger i sommar är det viktigt att titta på följande.


1. Vilken kvalitet har tränarna? Har bakgrundskontroll utförts? Hur många tränare finns på banan.


2. Hur många timmars effektiv träning på tennisbanan erbjudes? Har tennisskolan 5 timmar per dag, hur många timmar tillbringas på banan? Om det är 5 timmar ska en timmes lunch dras av. Återstår 4 timmar. Hur högt blir timpriset?


3. Hur många barn och banor är det? Är det 20 barn på lägret och man har 2 banor blir det 10 barn per bana. Eller ska vissa barn göra något annat medan 10 barn är på banan?


4. Välj ett läger som tillhandahålls av en tennisklubb. Rent kommersiella läger brukar fokusera mer på intäkter än på barnen (avser sommarläger). Tennisklubbar kan normalt hålla något lägre priser eftersom de kan söka aktivitetsstöd för sin verksamhet.


5. Vad händer om det regnar? Räcker det med att lägret har en "reservdag"? Om flera dagar regnar bort, återfår ni pengar för bortfallet av dagar? Välj ett läger som bedrivs av en tennisklubb som gärna har tillgång till banor inomhus. Eller varför inte helt enkelt välja ett läger som bedrivs inomhus? 


6. Ingår lunch i priset? Mellanmål är enkelt att tillhandahålla under förhållanden som är ok. Vi har dock sett läger som tillhandahållit luncher som skulle få den mest luttrade hälsovårdsinspektör (heter de så?) att kräkas vid närmaste nätstolpe. Här rekommenderar vi att barnen själva tar med sig mat som de tycker om. Normalt finns det uppvärmningsmöjligheter på de flesta läger.2020-03-12

Vi skrev tidigare om Pim-Pim och hans kamp för att komma med i tävlingen som gick av stapeln i Stockholm.


PimPim i all ära (tabletten alltså), men inget går upp mot en riktig pastill från Pastillfabriken i Gävle.


Rejält goda pastiller i olika smaker. Vi rekommenderar de som pastilliserats med Mackmyra whiskey.


Men även klassiker som Portello är mer än god.


Det här handlar om riktiga pastiller, inte sådana som försvinner i munnen på ett par sekunder.


Kika in på deras hemsida på www.pastillfabriken.com där du naturligtvis beställer hem en riktig pastill.


Billigt (jämför med vad skräpatabletter kostar i lokala butiken) och snabba leveranser. Hur lång tid tar det t ex att suga i sig en Läckerål? Här får man räkna på sugtid per pastill. Här vinner Pastillfabriken med hästlängder, eller pastillängder.


Det finns ju jämförpris på de flesta produkter. För pastiller borde det anges sugtid och kostnad per sugen minut. 


Självfallet efterfrågar du pastillerna i din lokala butik.


Snart tröttnar de och tar hem din favoritsmak.


Själv har jag efterfrågat Selma Lagerlöfs samlade verk i halvfranskt band i min lokala sportfiskebutik i 10 år.


Inte tusan har de levererat, men det är nog enklare att fixa fram pastiller.


Kolla även in deras presentförpackning, Mackmyrapastiller i en fin trälåda. Perfekt present till någon som har allt, eller till någon som gillar pastiller.


Ett alternativ är att du själv äter upp pastillerna och ger bort den fina lådan.2019-10-09

Nu får vi se om Pim-Pim klarar av att kvala in till kvalet i Intrum Stockholm Open. Vi får hoppas på att vi får en vettig svensk spelare i kampen om vinsten. Vi håller tummarna. Kom igen nu Pim-Pim!!


2019-09-16

Nattens tävling i totalt mörker gick enligt förväntningarna. Fullständigt kaos. Spelarna hade pannlampor på sig (nya batterier), bollen var självlysande (doppade i fosfor) och åskådarna hade såna där night vision goggles på sig. Även linjerna var målade med fosfor. En rolig övning som vi gärna har igen framåt vintern.  


2019-09-15

Det är bara att konstatera att sommaren är slut och att hösten gjort sitt inträde. Nu övergår vi till att spela inomhus, eller i vissa fall utomhus i samband med våra utlandsresor. Vi har under sommaren varit mycket aktiva på Instagram istället för här på vår webbsida. Det ändrar vi nu på, det blir mer aktiviteter här framöver.


2019-08-10

Einar Berg Tennis inser att sommaren snart är slut och att det är dags att planera höstens aktiviteter inomhus.


Tennisskolorna drar snart igång sina aktiviteter och vi misstänker att vi även i höst får se en hel del tennisskolor som inte följer någon som helst pedagogik eller ens har en plan för elevernas utveckling.


Det brukar finnas planer för eleverna i tävlingsgrupperna, men för elever som inte är på "elitnivå" saknas ofta det mesta. De får lite aktiviteter under en timme, thats it. 


Men föräldrarna betalar ofta samma summa som föräldrarna till de barn som är på elitnivå.


Ställ krav på den tennisskola som ni använder, se till att träningen ger eleverna något, inte bara "förvaring" under någon timme då och då.


Genomför tennisskolan en genomtänkt uppvärmning innan spel/träning? Får eleverna lära sig att stretcha efter träningen?


Är tränarna utbildade i enlighet med Tennisförbundets rekommendationer?


Är tränarna pedagogiska?


Är klubbens styrelse vettig och lägger pengar och energi på rätt saker? 


Det finns många aspekter att beakta.


Fler tips hittar ni på Tennis.se.


2019-07-28

Ingen tennis på 32 timmar och vi känner att abstinensbesvären gör sig påminda. Vi har ägnat åt oss nyttiga saker som krävt vår uppmärksamhet.


Vi har dock hunnit att kika lite på Instagram och hittat många bra videosnuttar med utmärkta exempel på bra träning (tennis). Vi konstaterar dock att ingen av de tennisskolor, inklusive vår egen, inte är i närheten av att ha lika bra tennisträning som många av dem som finns på Instragram.


Vi och många andra kör lite för mycket hinkövningar och på tok för lite av den helhetsträning som behövs för att ge juniorer en bra grund inför deras tenniskarriär.


Vi skäms, och det borde många andra tennisskolor också göra.


Nu kommer vi att skärpa till oss. Vi kommer att strunta i föräldrar som gnölar om barnen inte får klippa till bollar hela träningspasset. Tennis är mycket mer än att klippa till bollar.


Kolla in lite videos på Instagram och Youtube. Stämmer bra träningar där med vad dina barn får på sin tennisskola?


2019-07-17

Idag är vi på Einar Berg Tennis helt utmattade. Vi uppdaterar vår hemsida, vi skriver på Instragram och på Twitter. Att vara social tar på krafterna.


Vi inser också att många följer EBT på dessa plattformar enbart i syfte att vi ska följda dem tillbaka. Lite som we follow you, you have to follow us.


Hur intresserade är vi av att följa dem som följer oss? Inte särskilt, för det verkar mest handla om att visa upp sig i lite olika sammanhang. Flera av dem vi följer verkar mest intresserade av mode före tennis.


Vi får se om vi ska vara kvar på dessa plattformar. Vi finns inte på Facebook av de skäl som framgår på förstasidan. Nu får vi ta en funderare över hur vi gör med Instagram och Twitter.


Hur känner ni för dessa plattformar? Maila oss gärna Era synpunkter och funderingar.2019-07-16

Gårdagen var trist, regn hela dagen. Det fick bli spel inomhus. En riktigt svensk sommar igår. Enligt prognoserna ska det inte bli så mycket bättre idag.


Inom kort kommer Einar Berg Tennis att sälja bollplockare som kan designas efter kundernas eget tycke och smak. Här handlar det inte om de mindre bra bollplockare som finns på marknaden, de som är i tunn plast och som inte tål lite hård hantering.


Våra bollplockare kan man stå på, slå på och naturligtvis även plocka upp bollar med.2019-07-14

Idag har vi testat Babolat Pure Aero. Ett helt ok rack enligt den kvinnliga delen av EBT. Riktigt bra enligt en annan. "Ett perfekt lätt rack som samtidigt ger ett bra tryck i slagen som är lätta att skruva".


Einar själv kör vidare med ett rack för 50 kr tills han har bestämt sig för vad han ska köra med för märke framöver. Vi konstaterar att senan som används är betydligt dyrare än själva racket. Märkligt nog har detta billiga rack inte inverkat negativt på Einars spel. Är det så att ett otroligt billigt rack är lika bra som ett dyrt rack? Eller är det Einar som är så bra så att han anpassar spelet efter vilket rack han har?2019-07-13

Idag firar Långsands Tennisklubb 40 år. Den grundades 1979 av bl a de kända hockeyspelarna Inge Hammarström och Lars-Göran Nilsson. Det är en sommaranläggning med två asfaltsbanor och en klubbstuga.


Idag var det lottade dubbelpar som spelade hårt i strålande solsken. I lotteriet vann Einar en lax på 5 kg. Han funderar nu på vad han ska göra med den. I nuläget lutar det åt att EBT får varmrökt lax om några dagar. Den ska ligga till sig i frysen 3 dagar för att bli av med eventuell ohyra. 


Långsands tennisklubb erbjuder ett flertal tävlingar varje sommar och håller även tennisskola i två veckor per år. Man har även en vecka där endast kvinnor tränar under ledning av en mycket erfaren tennisspelare. Hon var med när klubben grundades.


Är Ni i trakterna av Älvkarleby/Skutskär under sommartid ska Ni överväga att vara med på de olika aktiviteter som erbjuds av klubben. Midsommarblixten (midsommardagen) är en klassiker. 2019-07-12

Idag har vi spelat tennis med pingisboll och minitennisnät. Det var väldigt roligt och man blev trött fort. Det kanske hade varit mindre ansträngande om vi använt pingisbollar för utomhusbruk, de är lite tyngre.


Spel med golfbollar gick inte alls, dålig studs och så gjorde det ont när man fick dem på sig.


Vi har testat lite bollar från Decathlon. Artengo TB930 och TB920. Bollarna känns otroligt hårda och det är inte så kul att spela med dem. De är dock billiga och verkar vara väldigt hållbara. Dessa bollar är dock inget som vi rekommenderar till "vana" tennisspelare" som spelar ofta. För rena amatörer som spelar någon gång då och då är de dock ok. De verkar hålla trycket länge.


Vi vet att en Stockholmsklubb bytte ut sina bollar till TB920 under en termin. De fick relativt snart byta tillbaka till Babolat eftersom varken elever eller tränare gillade bollarna. Några tränare hävdade att de fick ont i kroppen av bollarna (armar, axlar).


Vi sälva rekommenderar dock alltid "Einar's Balls" som är lagom håriga och håller trycket länge. De finns snart att köpa i vår shop.2019-07-08

Idag var det gryningstennis som gällde. Vi började inomhus för att däefter gå ut till grusbanorna. En skön morgon med lite yrvaket tennisspelande. En tidig tennismorgon är underskattad. Var på banan vid 03.00 och spela när det är lugn och ro på banorna. Avnjut en smörgås och en kopp kaffe i gryningen.


2019-07-07

Idag grattar vi grundaren och ägaren av Tennisskola.se (Spånga Tennis AB) Peter Norlin till att äntligen ha blivit 50 år. Peter ett riktigt stort grattis från oss inom Einar Berg Tennis!

 

2019-07-06

Idag ägnar Einar Berg Tennis dagen åt att fira en av de juniorer som vi sponsrar, hon blir 17 år och igår spelade hon bättre än någonsin tidigare. 


Detsamma gäller för vår medarbetare Pieter som blir 50 år i morgon. Han blir bara bättre och bättre för varje år. Nu ska vi bara komma fram till vad det är som han blir bättre på.


2019-07-05

Vi har tittat lite på utbudet av tennisrack eftersom Einar blev av med sitt rack när han förlorade mot vinnaren i damklassen.


Vi har inte köpt ett rack på Biltema ännu för att slipa ned och lacka om det.


Vi har tittat på traditionella märken. Hur stor skillnad är det på ett rack för 3 000 kr och ett för 999 kr?


Vi tog ett rack som kostar 2 700 kr och jämförde med ett rack för 999 kr. Skillnaden vi hittade var att det dyrare racket hade en bättre sena och en bättre grepplinda. Men här byter man ju ofta ut såväl sena som grepplinda ganska omgående.


Har man rätt utrustning är det helt enkelt roligare. Köper man en skruvdragare för 200 kr fungerar det att dra i lite skruvar, men den är sällan anpassad för större arbeten. 


Detsamma gäller för rack. Man kan ha väldigt roligt med ett billigt rack för ett par hundra kronor från Biltema, men ska man spela mer seriöst bör man lägga på några hundra kronor.


Ett bra rack med en bra sena och en bra grepplinda behöver inte kosta så mycket. Det räcker till att börja med. När man väl har lär sig att spela kan man skaffa ett bättre rack, ofta räcker det med en annan sena.


Så välj ett ok rack till en rimlig kostnad.


För juniorer gäller att de pratar med sin tränare om vilket rack som passar deras spelstil. Se då till att tränaren inte bara rekommenderar rack som finns i den lokala shopen.


För nybörjare rekomenderar man ofta ett lånerack till att börja med. Visst, låna ett rack vid 1-3 träningar. Gillar du att spela tennis så köper du ett eget rack. Annars slutar du och gör något annat, t ex agil hamsterträning.


Vårt projekt med Biltemaracket fortsätter, men Einar kommer att köpa ett par rack (6-7 stycken) framöver. Men vilket märke är oklart. Tills det att köpet är gjort lånar Einar rack av Bosse som inte slagit en boll sedan han bröt benet när han skulle hoppa över nätet efter en matchvinst år 2002. Han har däremot fortsatt att köpa "årets rack" varje år. Oklart varför.2019-07-03

Under alla de år som vi har spelat tennis har vi sett allt från spelare som kommer till banan med billiga rack och vanliga träningskläder till personer med det senaste inom sporten. Allt från skitdyra rack till moderiktiga kläder inriktade mot tennis.


Är de som ser lite mer proffsiga ut bättre på att spela än de som ser lite mer amatörmässiga ut?


Nej, det finns inte någon sådan koppling enligt vår erfarenhet. Detta gäller naturligtvis inte de som är proffs, men när det gäller vanliga spelare.


Det är faktiskt rätt kul att se personer som kommer till banan med svindyra rack och dyra märkeskläder men som inte kan spela alls.


Einar har urkassa rack, kläder från 70-80-talet men spelar skiten ur de flesta.


2019-07-01

Einar förlorade igår alla sina rack när han utmanade singelvinnaren i damklassen. Det gick inte så bra för Einar. Så nu har Einar inte längre några rack. Vinnaren tog den andre spelarens rack i pris. Nya rack ska köpas så fort ekonomin tillåter detta (försäljningen av Einar-prylar måste öka!). Men vilket märke och vilken sena?


Einar tar gärna emot tips på einar@einarbergtennis.se


2019-06-30

Einar Berg fortsätter att vinna. Einar sopade banan med såväl borstarna som motspelaren. I morse blev det 6-1, 6-2 och 6-0. Einar blev dock tillsagd att inte ha med sig kaffe ut på banan. Kanelbullen tappade han rätt tidigt i serverutan, men bullkallen hämtade snabbt upp densamma.


Tidigare ej datumsatta nyheter


Einar Berg fortsätter att vinna. Einar sopade banan med såväl borstarna som motspelaren. I morse blev det 6-1, 6-2 och 6-0. Einar blev dock tillsagd att inte ha med sig kaffe ut på banan. Kanelbullen tappade han rätt tidigt i serverutan, men bullkallen hämtade snabbt upp densamma.


Einar Berg Tennis spelar för fullt i Lydbräke. Einar har vunnit två singlar, 6-0, 6-0, 6-0. I nästa match möter han en som heter Stefan. Funktionärerna hade tyärr slarvat med kaffekokandet i morse så det höll på att gå illa för Einar. Men så länge det finns kall öl så kör han hårt.


Einar Berg Tennis får på något märkligt sätt in en hel del anmälningar till EBT Tour.


Vi misstänker att vi har en mullvad inom organisationen.


Ja, det blir en EBT Tour i augusti. Nej, vi följer inga som helst tennisregler. EBT tour är enbart till för att ha kul.


Anmälningsavgiften blir blygsam och överskottet kommer att gå oavkortat till Barncancerfonden.


Detsamma gäller eventuellt överskott från försäljning av kaffe, läsk, grepplindor osv.


EBT Tour är helt inriktad på att ha kul samtidigt som vi stöttar de mindre tennisspelare som drabbats av cancer.


Einar Berg Tennis anklagas ibland för att vara totalt oseriösa, något som naturligtvis är syftet med Einar Berg tennis. Men i vissa fall är vi högst seriösa, t ex när det gäller att stötta välgörenhet.


Så inför sommaren, hoppa över en flaska vin, strunta i några glas öl eller en pizza. Avstå från den där dyra glassen, köp en billig glass. Skänk istället pengarna till något som gör nytta, t ex Barncancerfonden som du hittar här.


Det finns fortfarande platser kvar till EBT-Tour i augusti. ICA handlaren i Lydbräke har dock meddelat att denne inte längre tar emot anmälningar. Detsamma gäller för Uppsala polisdistrikt.


Vi vill också uppmärksamma Er på att EBT-Tour inte är sanktionerad av varken förbund, regering eller riksdag.


Ett flertal tränare önskar lämna sin nuvarande klubb. Det är erfarna och duktiga tränare som det handlar om. Vi kan förmedla kontakten med dessa tränare till intresserade klubbar/företag. Maila oss på personal@einarbergtennis.se.


I samverkan med en av våra sponsorer kommer vi att arrangera en EBT-tour i augusti. Einar Berg Tennis Tour alltså. Vi kör mixed dubbel, dubbel, singel. Observera att vår singel inte har något att göra med dejtingappen Blunder eller liknande. Men man får gärna swipa sina med- och motspelare vid behov.


EBT-Tour kommer att genomföras i Stockholmsregionen i början av augusti. Anmälan tas emot av seriösa handlare nära Dig. Anmälan kan även göras till närmaste polisstation, fast de blir nog inte så glada. Alternativet är att maila någon och säga att "jag vill vara med".


Sista anmälningsdag är 31 juni 2019 eller senare, dock ej efter tävlingen.


 Juniorer vägrar äta bananer. Vid flera tennisläger har det konstaterats att juniorerna inte äter bananerna vid mellanmålet. De fokuserar helt och hållet på äpplen. Einar Berg Tennis har därför beslutat att endast bananer och kokosnötter kommer att serveras vid mellanmålen.


Många klubbar som har gräsbanor har drabbats av personer som tror att just gräs från tennisbanor är att likställa med en annan typ av gräs som oftast röks. Många banor ser därför lite luggslitna ut. I vissa fall har hela ytor grävts upp och transporterats bort.


Einar Berg Tennis medarbetare Pieter har haft sin hårdaste match i karriären. En heldag med svärföräldrarna.


Linus på Linjen som varit i farten? Någon har stulit alla linjer på plexipavebanorna på Billudden Arena. Antingen så är de stulna eller så har någon haft ett stort radergummi. Ser Ni någon med många linjer så kan Ni rapportera det till Einar Berg Tennis. 


Inom kort, e-racket, för spel i myggtäta områden och där motspelaren är irriterande.


e-bollen kommer inom kort. Vi försöker få ned vikten på laddaren (nu 38 kg) till en mer rimlig nivå. Därefter återfinns e-bollen till försäljning.


Självreglerande rack. Oavsett hur du slår känner lasern av hur du slår och justerar ramen så att bollen hamnar innanför linjerna och utom räckhåll för motståndaren. Vi måste dock vidareutveckla tekniken något eftersom den gröna lasern gjort flera av våra testspelare blinda.. Dock tillgänlig inom kort.


Einar Berg har fått ett wiltkårt till Wimbeldån!


Einar Berg Tennis planerar att köpa tennishall i västerort i syfte att riva densamma. "Det är så jäkla mögligt där så det finns inget annat alternativ!". 


Pick Asso's galleri har tillfälligt stängt, pga färgbrist. Vi har beställt mer!


Einar Berg Tennis bedriver just nu ett projekt i syfte att etablera en tennishall på Drottningholm. 12 innebanor, 6 utebanor, 4 paddelbanor (dock endast ett djup om 60 cm), café och restaurang, gott om parkeringsplatser. Arbetsnamnet är Drottningholms Racket Academy - DRA.

Einar Berg Tennis Einar Berg Tennis Einar Berg Tennis Einar Berg Tennis Einar Berg Tennis Einar Berg Tennis Einar Berg Tennis Einar Berg TennisEinar Berg Tennis Einar Berg Tennis Einar Berg Tennis Einar Berg Tennis

Kontakta inte oss, prata med någon som känner Einar så förmedlar denne kontakten.


Optimister kan prova att maila till Einar@EinarBergTennis.se

Alla våra illustrationer skapas av den kända konstnären Pick Asso

Pick Asso är fristående från Einar Berg Tennis - även hans texter

Einar Berg Tennis har många sponsorer. Vi använder rack från Farbror Wilsson och Bottom. Skor från Balboa och kläder från Nickké.  Från Youfix köper vi våra kaffefilter. Våra pastiller köper vi från Pastillfabriken. Använd alltid utrustning från auktoriserade återförsäljare, undvik plagiat. 


Vi är inte webbutvecklare, vi fokuserar på tennisverksamheten. Vi engagerar inte heller proffs på webbdesign, vi håller ned kostnaderna vilket innebär att vi kan hålla rätt priser. Vi är snåla och det gynnar Dig som kund.